René Heitmüller, fotograaf

 

René Heitmüller studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na een aantal jaren te hebben rondgereisd strijkt hij neer in Amsterdam waar hij zich als zelfstandig fotograaf vestigt.

In 1990 ontmoet hij collega fotograaf Felice Derkinderen en begint samen met haar beelden te maken. Sindsdien werken beiden als team voor zowel commerciële als redactionele opdrachtgevers met hun bedrijf the Beauty and the beast. Daarnaast maken ze persoonlijke, autonome projecten samen.

Het werk van Derkinderen en Heitmüller wordt gekenmerkt door een zoektocht naar de essentie. Het vinden van het wezenlijke door laag voor laag het overbodige te strippen, door weglaten grotere dimensies te laten zien. Dit, en het laten samensmelten van enscenering en de magie van het moment, leidt tot beelden waarin de afgebeelde personen boven de realiteit worden uitgetild en een universele waarheid laten zien. Door het combineren van klassieke fotografische en moderne digitale technieken, ontstaan hedendaagse beelden die tegelijkertijd tijdloze elementen bezitten.

Bezoek voor meer informatie en een selectie van beelden de website van the Beauty and the beast www.thebeautyandthebeast.com.

 

English